Program Çıktıları

  1. İşletmecilik alanındaki temel ilkeleri ve kuramsal bilgileri kavrayıp uygulayabilir.
  2. İşletmeyi örgütsel ve yönetsel açıdan tanımlayabilir; yerel, ulusal ve küresel boyutlarını kavrar.
  3. Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme faaliyetlerini gerçekleştirebilir.
  4. Alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlar çıkarabilir.
  5. İşletmelerde karşılaşılan temel sorunları ve fırsatları belirleme, analiz etme, rasyonel çözüm önerileri geliştirme ve eylem planları oluşturup uygulayabilme becerisine sahip olur.
  6. İşletme ile ilgili konularda karar verirken iş ahlakı, etik değerler ve sosyal sorumluluk konularında duyarlıdır, iş sorunlarına sosyal ve toplumsal açıdan sorumlu çözümler geliştirir.
  7. Bilimsel bilgiye ulaşma yollarını bilir, bilim ve teknolojideki en son gelişmeleri takip eder ve kendisini buna göre yetiştirir.
  8. Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.
  9. Mesleği ile ilgili mevzuatı takip eder.
  10. Yaşam boyu bilimsel sorgulama, öğrenme ve üretmeye eğilimli olur.
  11. Temel teorik altyapının yanında kendi bilim dalı ile ilgili gelişmeleri ve literatürü takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil ve bilgisayar bilgisini başarılı ve etkin bir şekilde kullanır.